Please enable JS

Támogatóknak

Mint azt Ön is jól tudja a Kormány döntése értelmében a látvány-csapatsportágak (labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, jégkorong) támogatottsága terén jelentős változások álltak be 2011. július 1-ét követően.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: TAO) rendelkezik a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményéről.

E szerint lehetőség nyílik arra, hogy a GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK TÁRSASÁGI ADÓJUK EGY JELENTŐS RÉSZÉT (70-80%-át) egy általuk megnevezett látvány- csapatsportág finanszírozására fordítsák.

Ha az Ön cége pozitív adóalappal rendelkezik és társasági adó fizetési kötelezettsége van, nagyrészt vállalhat úgy egy kiemelt csapatsportág támogatásában, hogy szűkebb környezetének vagy kedvelt sportágához tartozó csapat sport tevékenységét támogatja, ezáltal is tovább növelve cége hírnevét, megbecsülését, nem utolsó sorban talán egy újabb válogatott sportoló fejlődéséhez ad hathatós anyagi támogatást.

Természetesen az ilyen támogatás esetében joggal merülhet fel Önben az a kérdés, hogy – az erkölcsi hasznon túl – miért éri meg a cégemnek?

Röviden összefoglalva az alábbiak miatt lehet Önöknek fontos és hasznos a támogatás nyújtása:

 • A támogatás által a társasági adófizetési kötelezettsége csökken.
 • A támogatás egyben adókedvezményként is érvényesíthető vagy adójóváírást kaphat.
 • A reálhozam ennél magasabb is lehet, mert nem feltétlen 1 teljes év a finanszírozási idő, így a következő év adóelőlege jelentősen csökkenthető.
 • Adómentes jövedelem.
 • Támogatási rendszeren belüli szponzoráció (kiegészítő támogatás adható szponzori szerződésben).
 • Hosszú távú cash flow előnyök.
 • A finanszírozással a magyar    sporttevékenységet    támogatják,    amely   sok   cég társadalmi felelősségvállalási (CSR) elképzelésével összecseng.

A TAO fentebb megjelölt szakaszai értelmében az eljárás részeként Önök az adókedvezményt támogatási igazolás alapján vehetik igénybe. A sportegyesületek az adományokat egy adminisztratív eljárás eredményeként használhatják fel. Természetesen Ön dönti el, hogy mire és mennyi adómegtakarítást szán!

A sportszervezetek az alábbi jogcímeken – különböző támogatási intenzitással – vehetnek igénybe támogatásokat:

A támogatás felhasználásának számos területe van, összefoglalóan az alábbi területek különböztethetőek meg:

 1. Utánpótlás-nevelés fejlesztése (pl. új csapat indítása, meglévő magasabb szintre hozása).
 2. Személyi jellegű ráfordítások (pl. edzők, egyéb sportszakmai segítők számának növelése).
 3. Képzéssel összefüggő feladatok (pl. tanfolyamok, licencek, kurzusok, tréningek).
 4. Versenyeztetéssel összefüggő költségek, melyek kizárólag a szövetségen keresztül vehetők igénybe és kizárólag amatőr szövetségek számára (pl. utazási költség, nevezési díj, edzőtábor, stb.).
 5. Tárgyi eszköz beruházás, felújítás (pl. öltöző felújítás, építés, világítás bevezetése, korszerűsítése,
  pályaépítés).
 6. Biztonságtechnikai célú infrastruktúra fejlesztése (pl. beléptetés, tűzvédelmi, balesetvédelmi rendszerek fejlesztése stb.).
Hogy miben is tudunk Önnek segíteni?
 1. Segítünk olyan látvány-csapatsport egyesület megkeresésében, – akár szűkebb környezetében, akár az ország bármely pontján – amely potenciálisan megfelel azoknak az elvárásoknak, melyeket cége méltán elvár a támogatásért cserébe.
 2. A kiválasztott sportegyesület részére – már az egyesület bevonásával – elkészítjük azt a sportfejlesztési tervet, illetve annak költségvetését, mely leginkább összhangban van az Önök céljaival.

Végig kísérjük a program megvalósítását és arról jelentést készítünk, hogy mindig megfelelő információval rendelkezzenek az időközben zajló folyamatokról.

Felelős cégvezetőként nyilván felteszi azt a kérdést, hogy mennyibe kerül ez a cégemnek. Természetesen semmibe! Cégünk nem tart igényt semmilyen ellenszolgáltatásra a fentebb jelzett tevékenységért, mivel a költségeket a sportszervezet – a támogatási keretből – finanszírozza.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a remek sportszakmai kezdeményezés és az elsők között szeretné a társasági adóját mérsékelni, és nem utolsó sorban részese lenni egy komoly társadalmi megbecsülést is magában hordozó kezdeményezésnek, kérem forduljon hozzánk bizalommal!

Legyen Ön is az elsők között!

Részletesebb információért kattintson IDE